Maura Aragay

Reflexologia podal // Alliberació del pericardi // Touch for health

Íntim, acollidor, segur, respectuós, càlid i creatiu. On es gesten els nostres fills, les nostres idees…

Ens trobem per compartir els desitjos, les pors, les tristeses, les alegries, els silencis… entorn la maternitat. Des d’abans de la gestació, durant l’embaràs i el postpart inicial. Un espai per parlar i escoltar des del cor.

El respecte i l’acceptació formen part d’aquest espai, que es crea entre totes. On no hi ha una única manera de fer les coses o de viure-les. Aquest és un espai per que cada una trobi el seu camí, la seva opinió… on hi ha informació a la vostra disposició, per discernir, compartir, madurar i cada una sentir el propi camí.

Us acompanyo des de l’escolta activa, des del respecte, des de la meva experiència com a dona, com a educadora, mare i doula.

Si et ve de gust compartir contacta amb mi. Si el que et ve de gust és un acompanyament individual, també em pots contactar 

Les veus d’Espai Matriu 2015-2016 

20160406_084852

Manta feta entre les dones de la primera edició d’Espai Matriu. Gràcies precioses

Alguns comentaris de les dones que han fet Espai Matriu el curs 2015-2016, 9 mesos de compartir. Quan era presencial!

“L’espai matriu és el lloc més recomanable per a qualsevol dona que està embarassada i vol fer d’aquest estat nou un fet conscient i lliure, ja sigui del primer com dels següents fills. Un espai de recolzament, on abocar neguits, demanar i satisfer necessitats. Sense Espai Matriu amb la saviesa de la Maura i la Eugènia i totes les meves companyes, mai hagués pogut portar el meu segon embaràs i part i post part amb tanta alegria i… amb tanta perfecció tot i que no pretenia tant alt nivell.
Quan una dona comparteix amb mi la seva alegria pel seu recent embaràs penso… quin camí més llarg encara li queda per a poder fer-se’l seu! Quan entres en el sistema ‘control sanitari’ hi ha una tendència a crear unes pors i uns ítems que et fan menys controlable la situació i si et despistes acabes deixant tot el procés en mans d’estranys. Hem perdut la saviesa tradicional de les nostres avantpassades i ara, confuses, acceptem el sistema patriarcal del Sistema.
Donde está mi tribu? De Carolina del Olmo ho reflecteix perfectament amb claredat antrosociològica.
A Espai Matriu tens suport de bibliografia, d’humanitat, de coneixements orals i de tribu.
Per fi he fet una petita tribu, on trobar-la setmanalment i sentir un acompanyament necessari en aquests primers anys de la meva segona filla i de la meva segona maternitat.” 
Anònim

“Estar en estat, preparar-se per travessar un part, ser mare/pare, ja sigui pel primer o pel quart fill, són experiències movilitzadores a molts nivells. Llegim, escoltem, preguntem, valorem, ens deixem sentir, intuïm, projectem, imaginem, patim, percebem, i un llarg etcètera d’alts i baixos pels que passem tots, en aquest primer període del camí per a ser mares i pares. És cert que hi ha una gran necessitat de sentir-nos acompanyats però no dictaminats; respectats però lliures; atesos però escoltats, i entre tot això intentar fer-se un ‘criteri propi’, ja que al cap i a la fi és un mateix, i amb la parella, qui ha d’acabar escollint. 

Jo vaig trobar ‘Espai Matriu’ un lloc on expressar, contenir i revelar tota aquesta muntanya de informació, emocions i experiències.
Ha estat un procés, on mares i pares hem compartit pors, emocions i alegries en moments tant importants com portar vida, i això ha generat, i genera a nivell humà, una xarxa i una unió molt forta entre aquestes persones i amb els seus fills que els acompanyarà tota la vida.”
Ester Momblant Ribas

“Per mi l’espai matriu ha estat un regal. M’he sentit molt acompanyada durant tot l’embaràs, ha estat una font important d’informació pràctica i un interessant exercici d’introspecció. La riquesa de compartir amb el grup, adonar-se que altres dones posen paraules a com et sents, moments de riure i de plorar juntes, de fer-nos costat…penso que s’ha creat un vincle molt bonic entre totes i sento la meva filla també com un petit plançó del grup. Ha estat una experiència molt enriquidora, també després del part, i la recomanaria a totes les dones que vulguin viure un embaràs i un puerperi conscients.

També m’agradaria agrair a la Maura l’haver fet realitat aquest espai i que hi hagi dedicat temps i pensament, però sobretot que ho hagi fet amb tanta delicadesa i tant de cor.

I també mil gràcies a totes les mares i bebès que hem estat junts aquests mesos, per tot el que hem après fent camí cap a la maternitat i més enllà.” L.V.

“Per mi l’Espai Matriu va ser trobar un poble dins del poble. Una petita-gran comunitat de dones amb les que teixir un camí apassionant, complex, com és el de la maternitat. Va ser el primer lloc que vaig trepitjar nouvinguda i per mi sempre serà molt especial. Malgrat no vaig experimentar en primera persona l’acompanyament, la confiança, la força i seguretat que es dipositava en cada dona plena de vida, si que és el que vaig observar durant la meva curta estada. Com molt bé dius, és un lloc segur, una coveta, una abraçada. I com la mare que t’acarona i protegeix, un lloc en el qual empoderarte com a dona, com a mare, i emprendre el vol quan s’estigui preparat. Sense presses. El ritme el marca la pròpia respiració i la del grup.” Gemma Masdeu

 

Una mica d’història d’Espai Matriu, per qui vulgui saber-ne més

Aquest projecte neix després d’uns mesos de pensar-hi, i podríem dir que comença a caminar després de 9 mesos de vivència amb el primer grup d’Espai Matriu. Vam començar el 6 de novembre de 2015, gràcies al desig d’unes quantes dones embarassades, que volien compartir l’experiència i de la meva inquietud per acompanyar la maternitat d’un grup, des del respecte i el cor. Hem conviscut dones no gestants, dones embarassades i dones en postpart inicial, i homes que han volgut compartir. La trobada en aquestes diferents etapes, ha permès contactar amb la realitat de les etapes posteriors i ha enriquit l’aprenentatge de totes. La saviesa de cada una ha alimentat aquest cercle i també l’experiència i les reflexions que han anat sorgint a cada moment. Amb la finalitat de que cada dona s’apoderi del seu camí, el seu cos, la seva maternitat…

A finals de juliol després de 9 mesos vam tancar, amb molts nadons de tres mesos, encara alguns dins del ventre i altres que ja gatejaven. Han estat 9 mesos de trobades setmanals, de compartir sentiments, inquietuds i materialitzar idees, hem rebut la saviesa de grans professionals i hem contactat amb la nostra profunditat.

L’any següent vam fer espai Matriu de novembre a juny. I després espai matriu va parar per acompanyar el meu embaràs i el meu fill. Ara que ja té 26 mesos torna a començar Espai Matriu, des del confinament.

Si et ve de gust compartir contacta amb mi. Si el que et ve de gust és un acompanyament individual, també em pots contactar!