Maura Aragay

Reflexologia podal // Alliberació del pericardi // Touch for health

√ćntim, acollidor, segur, respectu√≥s, c√†lid i creatiu. On es gesten els nostres fills, les nostres idees…

Ens trobem per compartir els desitjos, les pors, les tristeses, les alegries, els silencis… entorn la maternitat. Des d’abans de la gestaci√≥, durant l’embar√†s i el postpart inicial. Un espai per parlar i escoltar des del cor.

El respecte i l’acceptaci√≥ formen part d’aquest espai, que es crea entre totes. On no hi ha una √ļnica manera de fer les coses o de viure-les. Aquest √©s un espai per que cada una trobi el seu cam√≠, la seva opini√≥… on hi ha informaci√≥ a la vostra disposici√≥, per discernir, compartir, madurar i cada una sentir el propi cam√≠.

Us acompanyo des de l’escolta activa, des del respecte, des de la meva experi√®ncia com a dona, com a educadora i doula. Comptarem a m√©s amb xerrades de professionals, pr√©stec de llibres i documentals.

Ens trobem dos divendres al mes de 11:30 a 13h al Centre Sana, Cardedeu. 30‚ā¨/mes (inclou les dues sessions i dos correus amb propostes d’excerci o inspiraci√≥) o 15‚ā¨/sessi√≥ puntual. Pots fer totes les sessions fins al 12 de gener per 12‚ā¨/sessi√≥ (inclou totes les sessions presencials i els dos correus mensuals). Properes trobades: 10 i¬†17 de novembre, 1, 15 i 29 de desembre i 12 de gener.¬† ¬† ¬† ¬† ¬†

Aquest any hem comen√ßat un grup de postpart, dos dijous al mes de 12:15 a 13:30h, al Centre Sana, Cardedeu.¬†L’aportaci√≥ √©s de 10 ‚ā¨ per sessi√≥, o un val de 36‚ā¨ per 6 sessions a utilitzar en 6 mesos. Properes trobades: 9¬†i 30 de novembre, 14 i 28 de desembre i 11 de gener.¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬†

Si et ve de gust venir a compartir contacta amb mi. Si el que et ve de gust és un acompanyament individual, també em pots contactar (aquest acompanyament pot ser presencial, per skype i rebent els correus de proposta, escull el que encaixi millor amb tu i el teu moment).

Les veus d’Espai Matriu 2015-2016¬†

20160406_084852

Manta feta entre les dones de la primera edici√≥ d’Espai Matriu. Gr√†cies precioses

Alguns comentaris de les dones que han fet Espai Matriu el curs 2015-2016, 9 mesos de compartir.

“L‚Äôespai matriu √©s el lloc m√©s recomanable per a qualsevol dona que est√† embarassada i vol fer d‚Äôaquest estat nou un fet conscient i lliure, ja sigui del primer com dels seg√ľents fills. Un espai de recolzament, on abocar neguits, demanar i satisfer necessitats. Sense Espai Matriu amb la saviesa de la Maura i la Eug√®nia i totes les meves companyes, mai¬†hagu√©s pogut portar el meu segon embar√†s i part i post part amb tanta alegria i…¬†amb tanta perfecci√≥ tot i que no pretenia tant alt nivell.
Quan una dona comparteix amb mi la seva alegria pel seu recent embar√†s penso‚Ķ quin cam√≠ m√©s llarg encara li queda per a poder fer-se’l seu! Quan entres en el sistema ‚Äėcontrol sanitari‚Äô hi ha una tend√®ncia a crear unes pors i uns √≠tems que et fan menys controlable la situaci√≥ i si et despistes acabes deixant tot el proc√©s en mans d‚Äôestranys. Hem perdut la saviesa tradicional de les nostres avantpassades i ara, confuses, acceptem el sistema patriarcal del Sistema.
Donde está mi tribu? De Carolina del Olmo ho reflecteix perfectament amb claredat antrosociològica.
A Espai Matriu tens suport de bibliografia, d’humanitat, de coneixements orals i de tribu.
Per fi he fet una petita tribu, on trobar-la setmanalment i sentir un acompanyament necessari en aquests primers anys de la meva segona filla i de la meva segona maternitat.”¬†
Anònim

“Estar en estat, preparar-se per travessar un part, ser mare/pare, ja sigui pel primer o pel quart fill, s√≥n experi√®ncies movilitzadores a molts nivells. Llegim, escoltem, preguntem, valorem, ens deixem sentir, intu√Įm, projectem, imaginem, patim, percebem, i un llarg etc√®tera d‚Äôalts i baixos pels que passem tots, en aquest primer per√≠ode del cam√≠ per a ser mares i pares. √Čs cert que hi ha una gran necessitat de sentir-nos acompanyats per√≤ no dictaminats; respectats per√≤ lliures; atesos per√≤ escoltats, i entre tot aix√≤ intentar fer-se un ‚Äėcriteri propi‚Äô, ja que al cap i a la fi √©s un mateix, i amb la parella, qui ha d‚Äôacabar escollint.¬†

Jo vaig trobar ‚ÄėEspai Matriu‚Äô un lloc on expressar, contenir i revelar tota aquesta muntanya de informaci√≥, emocions i experi√®ncies.
Ha estat un proc√©s, on mares i pares hem compartit pors, emocions i alegries en moments tant importants com portar vida, i aix√≤ ha generat, i genera a nivell hum√†, una xarxa i una uni√≥ molt forta entre aquestes persones i amb els seus fills que els acompanyar√† tota la vida.”
Ester Momblant Ribas

“Per mi l’espai matriu ha estat un regal. M’he sentit molt acompanyada durant tot l’embar√†s, ha estat una font important d’informaci√≥ pr√†ctica i un interessant exercici d’introspecci√≥. La riquesa de compartir amb el grup, adonar-se que altres dones posen paraules a com et sents, moments de riure i de plorar juntes, de fer-nos costat…penso que s’ha creat un vincle molt bonic entre totes i sento la meva filla tamb√© com un petit plan√ß√≥ del grup. Ha estat una experi√®ncia molt enriquidora, tamb√© despr√©s del part, i la recomanaria a totes les dones que vulguin viure un embar√†s i un puerperi conscients.

Tamb√© m’agradaria agrair a la Maura l’haver fet realitat aquest espai i que hi hagi dedicat temps i pensament, per√≤ sobretot que ho hagi fet amb tanta delicadesa i tant de cor.

I tamb√© mil gr√†cies a totes les mares i beb√®s que hem estat junts aquests mesos, per tot el que hem apr√®s fent cam√≠ cap a la maternitat i m√©s enll√†.” L.V.

“Per mi l’Espai Matriu va ser trobar un poble dins del poble. Una petita-gran comunitat de dones amb les que teixir un cam√≠ apassionant, complex, com √©s el de la maternitat. Va ser el primer lloc que vaig trepitjar nouvinguda i per mi sempre ser√† molt especial. Malgrat no vaig experimentar en primera persona l’acompanyament, la confian√ßa, la for√ßa i seguretat que es dipositava en cada dona plena de vida, si que √©s el que vaig observar durant la meva curta estada. Com molt b√© dius, √©s un lloc segur, una coveta, una abra√ßada. I com la mare que t’acarona i protegeix, un lloc en el qual empoderarte com a dona, com a mare, i emprendre el vol quan s’estigui preparat. Sense presses. El ritme el marca la pr√≤pia respiraci√≥ i la del grup.” Gemma Masdeu

 

Una mica d’hist√≤ria d’Espai Matriu, per qui vulgui saber-ne m√©s

Aquest projecte neix despr√©s d’uns mesos de pensar-hi, i podr√≠em dir que comen√ßa a caminar despr√©s de 9 mesos de viv√®ncia amb el primer grup d’Espai Matriu. Vam comen√ßar el 6 de novembre de 2015, gr√†cies al desig d’unes quantes dones embarassades, que volien compartir l’experi√®ncia i de la meva inquietud per acompanyar la maternitat d’un grup, des del respecte i el cor. Hem conviscut dones no gestants, dones embarassades i dones en postpart inicial, i homes que han volgut compartir. La trobada en aquestes diferents etapes, ha perm√®s contactar amb la realitat de les etapes posteriors i ha enriquit l’aprenentatge de totes. La saviesa de cada una ha alimentat aquest cercle i tamb√© l’experi√®ncia i les reflexions que han anat sorgint a cada moment. Amb la finalitat de que cada dona s’apoderi del seu cam√≠, el seu cos, la seva maternitat…

A finals de juliol després de 9 mesos vam tancar, amb molts nadons de tres mesos, encara alguns dins del ventre i altres que ja gatejaven. Han estat 9 mesos de trobades setmanals, de compartir sentiments, inquietuds i materialitzar idees, hem rebut la saviesa de grans professionals i hem contactat amb la nostra profunditat.

Si et ve de gust compartir contacta amb mi. Si el que et ve de gust és un acompanyament individual, també em pots contactar!